Skip to content

Oh nee! Zomer haar!

Geen zorgen, Salon Stuyff staat voor je klaar.

Het was me het zomertje wel hè? Heb jij net als wij genoten van de zon, zee, zwembad en al het heerlijks wat de zomer te bieden heeft? Goed voor jou! Maar misschien niet zo goed voor je haar…

Zien jouw glanzende lokken er niet meer zo gezond uit als vóór de zomer? Je bent niet de enige.

De meest voorkomende haarproblemen in de zomer

Hieronder vertellen we je meer over wat je kunt doen om het te herstellen, te voorkomen (ok, onthoud die maar voor volgend jaar 😉) én welke styling producten je een handje kunnen helpen. Let’s go: 

Uitdroging

Uitdrogen van het haar staat met stip op één. Door de constante hitte van de zon verliest het haar zo veel vocht dat het op den duur niet meer in staat is om de natuurlijke vochtbalans te herstellen. Daarnaast doen het zoute zeewater en het chloor in het zwembad er nog een schepje bovenop, waardoor het haar nóg meer uitdroogt.

Wat kan je hier zelf aan doen?

  • Gebruik een shampoo en conditioner met UV-bescherming 
  • Spray je haar met UV-bescherming spray als je de zon in gaat 
  • Plan af en toe een treatment thuis in, met bijvoorbeeld de Sassoon Intense Restore. Deze hydraterende booster maakt je haar weer soepel, zacht en glanzend. 

Oeps, te laat...

  • Kom dan langs voor een WellaPlex masker voor sterke, gezonde en glanzende haren.
  • Je raadt het al: de droge punten moeten er af. 

Gespleten haarpunten

Droog haar is heel gevoelig en zal daardoor sneller breken dan verzorgd haar. Ook de haarpunten zullen sneller splijten. Die mooie gezonde look van je haar, kan door de zon snel veranderen in een pluizige, droge boel. Hier helpt weinig meer tegen, laat ons het voor je oplossen in de salon met een WellaPlex behandeling en een knipbeurt.

Vervagen van de haarkleur

Wanneer je je haren niet goed beschermt tegen de zon zal je haarkleur gaan vervagen. Dat komt doordat de straling van de zon het pigment in je haar afbreekt. Je haren krijgen daardoor een doffe aanblik.

Wat kan je hier zelf aan doen?

  • Creëer de ultieme zomerlook met een hippe zomerhoed, en bescherm tegelijkertijd je haar. 
  • Gebruik UV-beschermende producten zoals een spray, shampoo en conditioner.

Is het al te laat?

Geen zorgen, we hebben verschillende oplossingen voor je:

Sebastian Cellophanes

We zijn heel enthousiast over de Cellophanes behandeling. Sebastian Cellophanes is een soort lip gloss voor je haar. Het brengt de glans en kleur van je haar beter naar voren. De transparante, verzorgende spoeling is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten (dus zonder waterperoxide) en zorgt voor maximale shine. Cellophanes legt een glanzende laag om de haren heen en beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

WellaPlex treatment

Nog zo’n fijne, waar we het hierboven al even onder hadden: de WellaPlex treatment. WellaPlex herstelt je haar van binnenuit. Dat gebeurt met name door appelzuur, het actieve ingrediënt van Wellaplex. Appelzuur is een natuurlijke stof die haarbruggen reconstrueert en beschadigt haar herstelt. Haarbruggen zijn verbindingen tussen de keratine-eiwitten van je haar. Hoe steviger deze bruggen, hoe gezonder en sterker je haar is.

Geen tijd voor de salon? Gebruik dan thuis ‘No breaker’ spray.

Deze treatment & styling spray van Sebastian is voor intens verzorgt haar, zonder het haar te verzwaren. Met onder andere Apple Acid en stylingpolymeren in de formule, dringt de leave-in spray diep de haarschubbenlaag binnen. Ze herstelt zelfs ernstige haarschade als gevolg van stylingtools en chemische behandelingen door het herstellen van verbindingen in de haarbruggen met als resultaat tot 99% minder haarbreuk. Met andere woorden: een reddend masker in sprayvorm, zonder uitspoelen!

Kom je langs?

We helpen je graag aan glanzende lokken, maar boek op tijd je afspraak in. Onze Demi gaat in september op vakantie, dus er is iets minder beschikbaarheid in de agenda. Vanaf oktober staan we weer op volle sterkte in de salon.

Nog even snel een tip van wenkbrauw expert Demi: “Wist je dat je je wenkbrauwen bij ons ook kunt laten doen terwijl je haar gekleurd wordt? Kost geen extra tijd, en je haar- en wenkbrauwkleur past gelijk mooi bij elkaar!”

Roze Avenue Glamorous Volumizing Dry Shampoo

Een mond vol, maar deze nieuwe aanwinst wilden we je niet onthouden. Deze droogshampoo is een plaatje om te zien, maar ook een echte krachtpatser voor je haar. De poederspray geeft een ongelooflijke textuurboost en ruikt ook nog eens ontzettend lekker. Geschikt voor alle haartypes en nu verkrijgbaar bij Salon Stuyff.